Sådan gør du haven mere spændende for dine børn

Det er skønt at sidde i haven og læse en bog eller bare nyde solen. Dine børn derimod har mere gang i den og elsker at tumle rundt i haven. Børn elsker generelt at være udenfor, og med en skøn have er hver dag en leg. Du kan gøre haven til deres egen lille legeplads som de kan nyde, imens du slapper af på solsengen. Haven er et sted i kan være sammen, men også et frirum for både børn og voksne.

Børnevenlig have

Hvis du ønsker at lave noget med dine børn i haven, og samtidig vil forskønne den, så få dine børn med til havearbejdet. Dette lyder måske umuligt, men du kan sagtens gøre havearbejdet til en leg, ved at indrette haven så det ikke kun handler om at fjerne ukrudt. Det er sjovt og hyggeligt for jer alle at så frø. Dine børn er dermed med til at skabe liv med planter og blomster. Gør din have mere levende og spiselig med lækre grøntsager og søde bær. Børn elsker at gå ud og plukke jordbær eller hente gulerødder. Det er sundt for dem at se maden gro og samtidig spændende at spise efterfølgende. Havearbejdet behøver ikke være en kedelig tjans, men noget i hygger om i familien.

Leg for børn i alle aldre

Leg skal der til og der findes en masse forskellige legeredskaber, som du kan fylde haven op med. Derfor er det vigtigt at prioritere, så der er få, men gode sjove indslag i haven. På den måde bliver der plads til både planter, blomster og leg. Om sommeren er en pool essentiel for sjov og nedkøling ikke kun for dine børn også for mor og far. Poolen fylder kun i sommermånederne og er smart at have som noget ekstra i den varme tid. Trampoliner derimod er geniale til leg for børn i alle aldre. De kan praktisk talt bruges hele året og er en god investering til sjov. Trampoliner fungerer godt, hvis du kun ønsker få redskaber, da den kan bruges af både dig, dine mindste og største børn.

Småbørn i haven

Med helt små børn i haven er et legehus lige sagen. Det er et hyggeligt lille tilflugtssted, som de vil nyde længe. Det behøver ikke være grimt, i kan male det sammen så det bliver en forskønnelse af haven. Når børnene begynder at blive for store, kan du bruge det som et ekstra skur til opbevaring. Små børn elsker også sandkasser, det er en mulighed for at skabe sjov for dem i haven. Den behøver ikke fylde meget og du kan sætte låg på, når den ikke benyttes.

Vintersjov i haven

Om vinteren bruges haven ikke meget, det er mere en vi ser ud på end er i. Derfor er lys i haven glædelige i den mørke tid. Du kan sætte lys rundt om din trampolin, i buske og træer. Det skaber de bedste vilkår for leg om vinteren med sneboldkamp eller snemænd.