Nuværende realkreditrenter

De nuværende realkreditrenter kan være noget, du er interesseret i, hvis du overvejer at optage et realkreditlån. Du kan opleve, at realkreditrenterne svinger vildt eller forbliver nøjagtigt de samme i uger. Et 15-årigt fastforrentet realkreditlån på 4,26% er det nuværende gennemsnit, men et 5-årigt rentetilpasningslån kan koste op til 4,53%. Den realkreditrente, du kan kvalificere dig til, afhænger af din økonomiske situation såvel som andre faktorer. Tal med en realkreditekspert for yderligere information.

Renterne har svinget på det seneste og vil sandsynligvis stige yderligere i fremtiden. Realkreditrenterne vil være lavere end renterne under finanskrisen, men de vil ikke stige. Eksperter mener, at hvis renteniveauet forbliver lavt, vil købsaktiviteten stige igen. Den gennemsnitlige realkreditrente vil dog stige. Selvom realkreditrenterne er lavere, end de var før krisen, er der stadig gode tilbud på boliglån, hvis du shopper rundt. Du skal også huske, at realkreditrenter kan blive påvirket af din stat. Det er vigtigt at sammenligne de nuværende realkreditrenter, inden du ansøger om et lån.

Satsen på realkreditlån kan variere afhængigt af hvor du bor, hvilket låneprogram du vælger, og din kredit score. Sammenlign aktuelle realkreditrenter og ÅOP for at finde et lån, der passer til dine behov. Det kan være en god idé at sammenligne realkreditrenter ved at sammenligne din indkomst og kredit score. Dit Teknologisk Institut må ikke overstige 30 %. Du kan sænke din realkreditrente ved at reducere din gæld til indkomstforholdet. For mange låntagere er de nuværende realkreditrenter rimelige. Det er bedst at shoppe rundt for en lavere sats.

En god sats for realkreditlån er en sats, der er mindre end 3%. Din kredit score vil afgøre, om du kvalificerer dig til et lån, der har et lavere forhold mellem lån og værdi. Du kan forvente at modtage en lavere sats og flere muligheder, hvis du har en høj kredit score. Jumbo lån er for folk med høj kredit score. FICO-score bruges normalt af långivere til at beregne renten. Hvis dit lån til værdiforhold er større end 80%, kan långivere betragte dig som en mere risikabel låntager og opkræve højere renter.

Mens Federal Reserve ikke kan kontrollere realkreditrenterne, kan de påvirke deres korte rente. Fed-handling vil få renten på boligaktieprodukter og rentetilpasningslån til at bevæge sig i takt med Fed-handlinger. Realkreditrenterne vil sandsynligvis forblive høje, indtil Fed gør noget ved inflationen. Federal Reserve har hævet de føderale fondsrenter et par gange i dette kalenderår. Det vil den sandsynligvis gøre igen i de kommende måneder. Som reaktion på denne stigning i realkreditrenterne begyndte Federal Reserve at skære ned på sine køb af realkreditobligationer. Dette har haft indflydelse på realkreditrenterne.

Selvom boligpriserne stiger, vil den gennemsnitlige $ 400,000 realkreditrente på 5.10% stige til 6.255%. Det betyder, at du betaler cirka $ 2,172 ekstra renter. Det samme beløb vil blive betalt i månedlige rater med en sats på 6%. Tiden er knap for boligejere til at refinansiere. Siden marts har realkreditrenterne været støt stigende og er i øjeblikket på et rekordhøjt niveau på 5,11%. Det er 2,14 pct. lavere end sidste år.